Zawodnicy rywalizowali w kategoriach wiekowych: 12 – 15 lat, 16 – 21, 22 i więcej
na dystansie 800 metrów.
Zawodnicy Klubu Olimpiad Specjalnych „Radość” przy SOSW „Okruszek” zajęli dwa pierwsze i jedno drugie miejsce:
Paweł Gozdal-1 miejsce
Marek Kowalczyk - 1 miejsce
Cyprian Chodakowski-2 miejsce.
Za sprawny przebieg zawodów odpowiedzialny był Komitet Organizacyjny w składzie:
Kamila Smykowska, Justyna Wysocka, Irena Wałęska, Wojciech Buszka, Rodosław Michałowski, Leszek Pytel, Krzysztof Biełooki i Stanisław Kozicki.
Opracowanie: Stanisław Kozicki
Warsztaty pieczenia i ozdabiania babeczek w Zielonej Farmie
12 marca klasa VII b i I PP uczestniczyły w warsztatach pieczenia i ozdabiania babeczek w Zielonej Farmie w Koszalinie. Uczniowie poznali z jakich składników powstaje ciasto, jak można ozdobić babeczki kolorowym lukrem. Nauczyli się korzystać z różnorodnych form, kształtów aby stworzyć jak najpiękniejszą babeczkę. Wspólnie przygotowali ciasto na czekoladowe babeczki. Na zakończenie warsztatów każdy uczeń zapakował upieczone przez siebiebabeczkiwozdobne pudełko.
Warsztaty sfinansowane przez Stowarzyszenie „ Przyjaciele Okruszka”.
Opracowanie: Anna Leśniewska
Powitanie wiosny
Dnia 18.03.2019 r. zawitała do naszego ośrodka wiosna. Uczniowie wraz z nauczycielami mieli okazję utrwalić gesty Makaton w piosence „Kwiatek”, tańczyć z rekwizytami oraz śpiewać wspólnie z uczniami klas II i III piosenkę „Wszystko kwitnie wkoło”. Następnie zostały zorganizowane wybory MISS/MISTERA WIOSNY. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy.
Opracowanie: Kinga Burzyńska
Praktyki uczniów z klasy II P
Uczniowie z klasy II P rozpoczęli praktyki wspomagane w Centrum Kształcenia Ustawicznego Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich im. E. Gierczak, podczas których będą zdobywać wiedzę praktyczną i teoretyczną dotyczącą utrzymywanie czystości i porządku w hotelowych jednostkach mieszkalnych, naucza się jak prawidłowo obsługiwać gości hotelowych, poznają tajniki nakrywania i podawania do stołu oraz zasady obowiązujące podczas przechowywania żywności i sporządzania potraw.
Opracowanie: Beata Rebelska
Praktyki w restauracji Mikado
17 marca uczniowie klasy I przysposabiającej do pracy rozpoczęli praktyki wspomagane w nadmorskiej restauracji Mikado. W pierwszym dniu praktyk poznali miejsce i specyfikę pracy oraz zostali zapoznani z podstawowymi zasadami bezpieczeństwa i higieny. Wspierani wiedzą i doświadczeniem pracującej w kuchni Pani Grażyny przygotowali ciasto na pizzę oraz ciasto na gofry. Właścicielom restauracji Mikado Państwu Trzcińskim dziękujemy za umożliwienie odbywania praktyk, a wszystkim pracownikom za życzliwość i miłe przyjęcie.
Opracowanie: Wojciech Buszka
Hipoterapia
Klasa III A na zajęciach hipoterapeutycznych w Budzistowie, sfinansowanych ze środków Stowarzyszenia Przyjaciele Okruszka.